KORONAVİRÜS HASTALIĞI İNSAN YAŞAMINI ETKİLEMEKTEDİR

Koronavirüs tüm dünyada korkutucu bir fenomen olmuştur. Korkutucu olduğunu söylerim çünkü insanların dışarı çıkmaya korkmasına sebep oldu. Bu virüs diğer hastalıklardan farklı ve bu yüzyıldaki en büyük salgın haline geldi.

Koronavirüs ilk olarak Çin'deki Wuhan şehrinde bir balık pazarında ortaya çıktı. O zamandan beri birkaç ay içinde diğer ülkelere hızla yayıldı. John Hopkins Üniversitesi web sitesindeki verilere göre, koronavirüs şimdiye kadar 8 milyondan fazla vakaya neden oldu ve 450.000’den fazla insan öldü.

Salgın hükümetlerin belirli sağlık politikaları yürütmesine sebep oldu. Okullar, işyerleri, eğlence alanları kapatıldı ve insanlar sadece evde kalıyorlardı. Bu politikalar insanların yaşam tarzını kesinlikle değiştirdi. İşlerini ve çoğu diğer şeyleri evden yapıyorlardı. Bazı ülkelerdeki insanlar işlerini bile kaybetti ve hayatları zorlaştı. Bu durum Endonezya'da, yalıtılmış yerlerde yaşayan insanların gıda alamadığı bölgemde oluyormuş.

Ayrıca, insanların yaşam tarzını etkileyen en önemli şeylerden biri sosyal mesafeli politikasıdır. Bu politika yürütülmeye başlandığından beri insanların faaliyetleri sınırlandırıldı ve Cuma namazı gibi etkinliklerin çoğu iptal edildi. İnsanlar da Ramazan bayramında birbirlerini ziyaret edemediler. Bence bu politika, yaptığı etkilerden dolayı insanların hayatını çok değiştirdi ve etkiledi.

Sosyal yaşamı etkilemenin yanı sıra, salgın ayrıca eğitim öğretimi de etkiledi. Örneğin, Türkçe öğrenen öğrenciler ders çalışmalarına etkin bir şekilde devam edemiyorlar. Sadece bana göre etkili olmayan çevrimiçi derslere katılabilirler. Bundan dolayı birkaç arkadaşım bazı dersleri, kelimeleri unuttular ve Türkçe konuşma becerilerini kaybettiler.

Bunlar insan hayatındaki salgının neden olduğu etkiler arasında. Orada hâlâ bahsedemediğim pek çok etkiler ve sonuçlar var. Umarım herşey tekrar normale döner.

Yorumlar

  1. Lutfi M Faishal, dimohon buka DM Instagram - mengingat ada pesan dari ustadz Ali dan dicariin anak Markaz 😌

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar